Ontwerp de nieuwe look voor AV1 – de robot voor langdurig zieke kinderen...

Kinderen die langdurig of chronisch ziek zijn, missen vaak (buiten-)schoolse activiteiten en de sociale contacten met vrienden. Het Noorse bedrijf No Isolation bedacht hiervoor een hulpmiddel, de AV1; een robot die kan fungeren als de ‘ogen en oren’ van het kind. De Vodafone Foundation haalt twintig AV1's naar Nederland en zorgt er samen met Stichting Kind & Ziekenhuis voor dat deze terechtkomen bij kinderen die ze goed kunnen gebruiken. De AV1 robot is echter nog wat kaal en dus worden basisschoolleerlingen in heel Nederland gevraagd de AV1 robot een eigen look te geven

Tot 30 maart 2018 kun je alle ontwerpen van je klas scannen of fotograferen en uploaden. 20 AV1 robots worden voorzien van het winnende ontwerp. Deze robots worden uitgeleend aan langdurig zieke kinderen namens de Vodafone Foundation en Stichting Kind en Ziekenhuis. De ontwerper van het winnende design mag zijn of haar hele klas bovendien meenemen naar NEMO in Amsterdam.

De Vodafone Foundation stelt twintig AV1 robots beschikbaar. Deze gaan we uitlenen aan langdurig zieke kinderen door het hele land. Zo kunnen ze in contact blijven met hun klasgenoten, familie en vriendjes. Interesse in het lenen van een robot? Ga dan naarLeen een robot’.