Stem op jouw favoriete AV1 robot!

Kinderen die langdurig of chronisch ziek zijn, missen vaak (buiten-)schoolse activiteiten en de sociale contacten met vrienden. Het Noorse bedrijf No Isolation bedacht hiervoor een hulpmiddel, de AV1; een robot die kan fungeren als de ‘ogen en oren’ van het kind. De AV1 robot was echter nog wat kaal en dus werden basisschoolleerlingen in heel Nederland gevraagd de AV1 robot een eigen look te geven! Vervolgens kon er op onze pagina gestemd worden op jouw favoriete ontwerp.

De stemperiode is voorbij. Binnenkort zal de winnaar van de ontwerpwedstrijd bekend worden gemaakt en zullen 20 AV1 robots worden voorzien van het winnende ontwerp. Deze robots worden uitgeleend aan langdurig zieke kinderen namens de Vodafone Foundation en Stichting Kind en Ziekenhuis. De ontwerper van het winnende design mag zijn of haar hele klas bovendien meenemen naar NEMO in Amsterdam!


Om scholen, kinderen en ouders kennis te laten maken met de AV1 robot bieden we een les aan over de robot. Tijdens de les leren de kinderen over technologie en hoe een technologische toepassing als de AV1 robot het leven van mensen kan verbeteren.