Met de robot AV1 ben je nooit alleen

Naar schatting zijn er ruim 19.000 kinderen met een langdurige ziekte in Nederland. Zij missen hierdoor vaak (buiten-)schoolse activiteiten en de sociale contacten met vrienden. Het Noorse bedrijf No Isolation bedacht hiervoor een hulpmiddel, de AV1; een robot die kan fungeren als de ‘ogen en oren’ van het kind. Via de AV1 robot kunnen kinderen met een langdurige ziekte toch meedoen aan activiteiten. Ze kunnen de robot bedienen vanuit hun ziekbed. Zo kunnen ze in contact blijven met hun klasgenoten, familie en vriendjes en hoeven ze nooit meer een schooluitje, een verjaardag thuis of een sportwedstrijd te missen.

Leen een robot

De AV1 robot is niet voor iedereen bereikbaar en daarom stellen de Vodafone Foundation en Stichting Kind en Ziekenhuis 20 AV1 robots gratis beschikbaar aan kinderen met een langdurige ziekte. Omdat de meeste kinderen de robot tijdelijk nodig hebben, kunnen we de robots rouleren zodat er nog meer kinderen gebruik van kunnen maken.

 

Les over de robot

Om scholen, kinderen en ouders kennis te laten maken met de AV1 robot bieden we een les aan over de robot. Tijdens de les leren de kinderen over technologie en hoe een technologische toepassing als de AV1 robot het leven van mensen kan verbeteren.

 

Customized design

Tijdens de ontwerpwedstrijd hebben we basisschoolleerlingen in heel Nederland gevraagd om de AV1 robot een nieuwe look te geven. Het winnende ontwerp is van Maren van de Librije school.

Kinderen die de robot lenen, ontvangen een stickervel met het design van Maren. Hiermee kunnen ze de AV1 robot een eigen look geven.

Heb je nog vragen?
Wil je meer weten over de initiatiefnemers?