Over Bondgenoten

Naar schatting zijn er ruim 19.000 langdurig zieke kinderen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat sociale isolatie zeer schadelijk is voor het welzijn en de mentale ontwikkeling van kinderen. Via de AV1 robot van No Isolation kunnen langdurig zieke kinderen toch meedoen aan activiteiten. Ze kunnen de robot bedienen vanuit hun ziekbed. Zo hoeven ze nooit meer een schooluitje, een verjaardag thuis of een sportwedstrijd te missen.

De AV1 robot is niet voor iedereen bereikbaar en daarom stellen de Vodafone Foundation en Stichting Kind en Ziekenhuis 21 AV1 robots gratis beschikbaar aan langdurige zieke kinderen.  Omdat de meeste kinderen de robot tijdelijk nodig hebben, kunnen we de robots rouleren zodat er nog meer kinderen gebruik van kunnen maken.

Om scholen, kinderen en ouders kennis te laten maken met de AV1 robot bieden we een les aan over de robot. Tijdens de les leren de kinderen over technologie en hoe een technologische toepassing als de AV1 robot het leven van mensen kan verbeteren. Kinderen ontvangen een stickervel bij de robots die we gratis beschikbaar stellen zodat zij de robot een eigen look kunnen geven.

Betrokken partijen

Over de Vodafone Foundation

De Vodafone Foundation wil dat iedereen de kans krijgt om mee te doen in de digitale samenleving. Daarom heeft de Foundation tot doel om via technologie mensen in staat te stellen om actief deel te kunnen nemen aan het leven en zo ongelijkheid en sociale uitsluiting tegen gaan. Onze speerpunten zijn digitale vaardigheden en digitale oplossingen gericht op sociale participatie. Met ons Online Masters programma maken kinderen en volwassenen kennis met technologie en leren ze digitale vaardigheden. Daarnaast bieden we digitale en technische oplossingen zoals de AV1 robot en ons Instant Network dat communicatie herstelt in rampgebieden. Benieuwd hoe we dit doen? Kijk dan op www.vodafoneziggo.nl/samenleving

Over No Isolation

No Isolation is in 2015 opgericht in Noorwegen met één doel: het verminderen van onvrijwillige sociale isolatie. Het eerste voornemen van No Isolation is om eenzaamheid onder kinderen met een lange-termijn ziekte te voorkomen. Daarvoor is AV1 ontwikkeld: ’s werelds eerste telepresence robot waarmee kinderen kunnen deelnemen in het dagelijks leven, ondanks hun ziekte. De robot neemt in de klas fysiek de plaats in van het kind. Zo nemen de kinderen tóch deel aan het onderwijs en het sociale schoolleven.

Over Stichting Kind en Ziekenhuis

Stichting Kind en Ziekenhuis is dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind & Ziekenhuis bevordert al 40 jaar kindgerichte medische zorg vanuit het perspectief van kind en ouders in het ziekenhuis, thuis of elders. Dit is zorg waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke behoeften van kinderen, zoals het serieus nemen van angst en stress en het zoveel mogelijk voorkomen van pijn. 

Of het nu gaat om pasgeborenen, peuters, schoolkinderen of tieners; of ze nu een gebroken arm of een chronische aandoening hebben; of ze nu in het ziekenhuis, thuis of elders worden behandeld. Kind & Ziekenhuis behartigt de belangen van al deze kinderen en hun (aanstaande) ouders en geeft informatie en advies.

Cookie melding OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen